15 Mayıs 2015 Cuma

5+ Yaş Çocuklar İçin Oyunlar


5+ Yaş Çocuklar İçin Oyunlara bu sefer düşündürücü bir kaç bilmece eklemek istedim. Bilmecelere merak genelde 5-6 yaş arasında başlayıp. Hadi bir tane daha sor diyerek uzun yıllar devam ediyor :-)

Uzmanların zeka geliştirici olarak önerdiği bilmeceler çocuğun hem merak duygusunu arttırıp hem de düşünmesini sağlıyor.  Eğlenceli bulduğum bir kaç tanesini paylaşmak istedim. Çocuklarınızdan alacağınız cevaplar sizi çok şaşırtıp aynı zamanda eğlendirebilir. Amaç her zaman doğru cevabı bulması değildir önemli olan hayal gücünün nereye kadar gidebildiğini görmek :-)

Hadi Bakalım, çocuklardan önce çözmeye başlayalım .... 


Asansörden merdivene : Bir adam, bir binanın 10.katında oturuyormuş. Her gün işten dönerken asansöre biniyor, 8.kata kadar çıkıyor, asansörden iniyor, sonra 10. kata kadar merdivenden çıkıyormuş. Oysa asansör gayet iyi çalışıyor ve 10. kata kadar çıkabiliyormuş. Peki, bu adam niye böyle yapıyormuş.




Parola: Bir müzenin girişindeki görevli, ziyaretçilere soru sorar. Yalnızca doğru cevap verenler içeri girebilecektir. Adamın biri sıra kendisine gelmeden önce diğerlerinin cevaplarını dinlemeye karar verir.

Görevli, 1. sıradaki kişiye,
-iki, der.
-Üç, diye cevap verir ziyaretçi ve girer.

Görevli, 2.kişiye dönüp,
-Üç, der.
-İki, diye cevap verir ikinci ziyaretçi ve içeri girer.

Görevli, 3.sıradakine,
-Dört, der.
-Dört, diyerek geçer adam.

Sıra, kenardan dinleyen adama gelir.
-Beş , der görevli.
-Altı, diye cevap verir adam, kendinden emin.
Ama görevli, adamın içeri girmesine izin vermez.
Cevabı Yanlıştır.
Neden? Cevap ne olmalıydı?

Köprüyü Geçen Adam: 98 kiloluk bir adam varmış. Bu adam elinde 1'er kiloluk 3 poşet taşıyormuş. Köprünün girişinde, ''Bu köprünün taşıyacağı maksimum ağırlık 100 kg'dır'' yazıyormuş. Adamın acelesi varmış ve köprüden bir kerede geçmek istiyormuş. Bu adam, elindeki üç poşetle birlikte köprüyü bir seferde nasıl geçer?




Bekçinin Rüyası: Büyük bir sanayici, uçakla yurt dışına gidecekmiş. Ama gitmeden önce fabrikasına uğrayıp her şey yolunda mı diye kontrol etmek istemiş. Gece bekçisi, fabrikada her şeyin yolunda olduğunu ama bir sıkıntısı olduğunu söylemiş. ''Az önce bir rüya gördüm, sizin bindiğiniz uçak havada patlıyordu.'' demiş. Bekçinin sözleri adamı tedirgin etmiş ve adam uçağa binmemiş. Ertesi gün haberlerden o uçağın patladığını ve kimsenin kurtulamadığını öğrenmiş. 
Bekçiye teşekkür etmek için büyük bir miktar para verdikten sonra onu kovmuş. Neden?






Cevaplara hemen bakmamanızı öneririm :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir.